ZUPA (do wyboru):
rosół z makaronem, kołduny litewskie w rosole, barszcz z pasztecikiem, grzybowa z łazankami, żurek na białej kiełbasie z jajkiem
DANIE GŁÓWNE (do wyboru):
- kotlet de vollaille
- kotlet po Gdańsku (schab zapiekany pieczarkami i serem)
- pierś z kurczaka po parysku z ananasem
- pierś z indyka z owocami
- roladki z polędwicy wieprzowej w sosie
- pieczeń z szynki z żurawiną
ziemniaki/ziemniaki opiekane/frytki/kopytka , zestaw surówek
Godz. 23 – beuf strogonow
ZIMNA PŁYTA:
- półmisek wędlin i mięs pieczonych 10 dkg/os
- łosoś w galarecie
- schab ze śliwką w galarecie
- śledzik w śmietanie
- sałatka jarzynowa
- sałatka z kurczakiem
- masło, pieczywo, pomidory, ogórki
NAPOJE:
kawa, herbata, sok 0,5 l/os., woda mineralna 0,5 l/os.